Att dyka är ett intresse som bara brukar bli större i takt med att erfarenheten växer. Med tanken på hur mycket som finns under havsytan är det kanske inte konstigt. Här i Sverige finns det en del spännande dykområden. Men då vattnet har en tendens att bli lite grumligt och djurlivet är något vi oftast sett förut, söker man sig gärna till andra länder för att dyka. Hur djupt du kan dyka beror på vilket dykcertifikat du har och på din utrustning, men redan det första cert du tar låter dig dyka ner på 18 meters djup. Även om du kan dyka runt om i hela världen, finner du här nedan två platser som är särskilt värda ett besök.

Alcyonaire of Red Sea

Alcyonaire of Red Sea

Dykning i Egypten

Egypten är ett vanligt dykresemål för oss svenskar. En av orsakerna bakom att Egypten blivit stort för dykintresserade nordbor är att det är lätt att ta sig dit. Med flyg tar det bara mellan fem och sex timmar att ta sig till Egypten. Detta gör Egypten till ett av de närmaste områdena för dykning i tropiska vatten och en dykupplevelse i världsklass. Den andra orsaken till att man väljer Egypten för sin dykning utomlands är att miljön under vattnet skiljer sig något enormt från den vi finner här i Sverige. I Röda havet är vattnet så klart att du lätt kan se allt det vackra under ytan. Här hittar du ett djurliv som består av hajar, sköldpaddor, delfiner, det speciella djuret dugong bland en massa andra mindre djur. Du kan även njuta av ett färgglatt korall-landskap med mycket häftiga former. Det är ett varmt vatten att dyka i vilket brukar ge en ännu bättre dykupplevelse. Vare sig du bor på hotell eller stugor liknande attefallshus kommer din vistelse att fyllas av vackra syner under vattenytan.

Dykning i Filippinerna

Filippinerna brukar kallas världens bästa och vackraste dykresemål och väl värt den tid det tar att flyga dit. Filippinerna består av hela 7100 öar, bara 900 av dem är bebodda. Bohol i södra Filippinerna och Puerto Galera i norr är några av de orter dit man brukar ta sig för att upptäcka fantastiska vyer under vattnet. Den bästa tiden att ta sig till Filippinerna är från oktober till juni. Även om man säger att dykningen går bra året om å bör man veta att det regnar en hel del under regnperioden. I Filippinerna möts Indiska oceanen och Stilla havet vilket skapar ett unikt havslandskap fyllt med djur från två olika världar. Här finner du allt från sköldpaddor, hajar till stora stim av fiskar som du kommer få uppleva på väldigt nära håll. Det finns även gott om vrak att undersöka på botten, dessa kräver dock att du har ett vrakcertifikat.