Det finns en del att tänka på när du ska åka på dykresa till ett annat land. Du ska inte bara ha med dig rätt utrustning utan också rätt papper. Är du till exempel dykinstruktör och ska hålla en kurs på Barbados är det viktigt att du kan styrka och intyga att dina handlingar och dokument är giltiga och lagliga. För detta används en apostille stämpel som du kan skaffa dig på legalisering.se. Där kan du också läsa mer om vad begreppet innebär och när det används.

Både Barbados och Sverige ansluta till Apostillekonventionen vilket innebär att stämpeln är giltig i båda länderna. Du kan med andra ord njuta av din dykresa i lugn och ro med vetskap om att du har legaliserat dina dokument och att du inte behöver vidta fler åtgärder.

Dykning på Barbados är en upplevelse som är helt unik i sitt slag. Ön är nämligen den enda i hela Karibien med korallrev och det finns många magiska korallrev att utforska och upptäcka. Förhållandena är perfekta för dykning med klar sikt året om. Både fiskar och växtliv bidrar till upplevelsen likväl som det vackra havet. Stränderna ger paradiskänsla och Barbados är oslagbart när det gäller just dykning och dykresor.